12 januari 2017

Blauwe envelop of digitaal? In elk geval belastingzitting van het CNV!

In het nieuwe jaar staat de belastingaangifte weer snel voor de deur. Steeds vaker zal de overheid echter digitaal met u communiceren: de blauwe envelop van de belastingdienst zal op termijn waarschijnlijk gaan verdwijnen. De Belastingdienst gaat post namelijk digitaal versturen naar uw berichtenbox op www.mijn.overheid.nl. Dit jaar ontvangt u in elk geval nog zowel per post als digitaal een oproep. Gelukkig kunt u zoals ieder jaar vertrouwen op de belastingzittingen van het CNV om u te helpen bij uw aangifte!

U kunt uw persoonlijke berichtenbox op www.mijn.overheid.nl activeren. Wanneer u daar inlogt met uw DigiD, is uw account direct geactiveerd. U kunt er ook voor kiezen om iemand anders te machtigen uw zaken met de digitale overheid te regelen. Let er wel op dat u nooit uw DigiD aan een ander geeft; ook niet als u iemand machtigt.

 

Toch liever de blauwe envelop

Wilt u in elk geval zo lang mogelijk de blauwe envelop blijven ontvangen? Ook dat is mogelijk. Kunt of wilt u geen digitale post ontvangen van de Belastingdienst, dan moet u dit echter wel zelf aangeven. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Helpdesk Digitale Post (0800 – 2358352) van de Belastingdienst.

 

Hulp bij uw belastingaangifte

Mensen die graag hulp willen bij het invullen van hun belastingaangifte kunnen terecht bij de CNV Belastingservice. Elk jaar laten duizenden mensen hun belastingformulier door vrijwilligers van CNV Belastingservice invullen. Op maar liefst 118 locaties in het land vinden belastingzittingen plaats. Op deze zittingen kunnen mensen terecht voor de aangifte inkomstenbelasting en aanvragen en wijzigen van toeslagen. Meld u nu aan voor een zitting bij u in de buurt! Op de CNV belastingzittingen helpen deskundige vrijwilligers van het CNV belastingplichtigen. Het invullen van een aangifte duurt 45 tot 60 minuten. De aangifte wordt direct ingevuld en naar de Belastingdienst gezonden. Lees meer over de CNV Belastingzittingen en meld u aan!

U kunt vanaf 18 januari desgewenst ook telefonisch een afspraak maken via T 030 – 751 1050.

Ook interessant voor u